Glasvlies

Glasvlies in de praktijk

Vorige slide
Volgende slide
Wat is Glasvlies

Glasvezelbehang is gemaakt van fijne glasvezels die op een speciale manier met elkaar zijn verweven. In een volgende stap worden ze geperst tot er een fijn en sterk gaas ontstaan. Glasvezelbehang heeft doorgaans een bepaalde structuur doordat er lokale verdikkingen worden aangebracht. Het is te verkrijgen in visgraat-, zigzag-, ruit- en weefstructuur. Glasvezelbehang wordt enkel geproduceerd in wit maar is perfect overschilderbaar met latex-verf zodat je het kan aanpassen aan je eigen wensen. 

EIGENSCHAPPEN VAN GLASVEZELBEHANG

Glasvezelbehang wordt vaak gebruikt tijdens renovaties om het bestaand pleisterwerk te verstevigen zodat het niet verder kan afbrokkelen. Naast gewoon glasvezelbehang kan je eveneens opteren voor geluidsdempend glasvezelbehang. Een laatste belangrijke eigenschap van glasvezelbehang is dat het nauwelijk of niet zal branden. Het aanbrengen van dit soort behang zorgt mee voor een goede brandveiligheid. 

GLASVEZELBEHANG OF RENOVLIES?

Vroeger werd er resoluut gekozen voor glasvezelbehang om oude muren op te kalefateren. Momenteel bestaat er ook een andere optie, namelijk renovlies. Renovatievlies is egaal en verkrijgbaar zonder motief. Met renovlies krijg je een naadloos resultaat terwijl je bij glasvezelbehang steeds een bepaalde structuur op je muren krijgt. Beide worden aangebracht met behangerslijm maar waar glasvezelbehang soms allergische reacties kan veroorzaken, gebeurt dit zelde met renovlies.

VOOR- EN NADELEN GLASVEZELBEHANG

Een eerste nadeel van glasvezelbehang is dat het moeilijk is te verwijderen. Daarbovenop kan glasvezel leiden tot irritatie van de huid, ogen en luchtwegen. Het is daarentegen wel gemakkelijk zelf aan te brengen. Je gaat ongeveer op dezelfde manier te werk als bij het behangen van een ruimte, met één verschil: je brengt de lijm rechtstreeks aan op de muur in plaats van op het papier. Andere voordelen van glasvezelbehang zijn: scheuroverbruggend, vlamvertragend, sterk, duurzaam en overschilderbaar in alle kleuren. 

Meer Informatie
Meer Projecten