Renovlies

Renovlies in de praktijk

Vorige slide
Volgende slide
Wat is Renovlies

Renovlies (afkorting van renovatievlies) is een goed alternatief om je oude muren er weer als nieuw te laten uitzien. Het is overschilderbaar behang dat verkrijgbaar is in verschillende diktes. Het is een modern alternatief voor glasvezelbehang waardoor je witte, egale wanden verkrijgt. Renovatievlies wordt meestal geplaatst zonder structuur maar je kan het ook kopen met diverse prints.

WANNEER KIEZEN VOOR RENOVLIES BEHANG

Renovlies wordt aangebracht op een behangklare wand. Kleine gaatjes, haarscheuren en oneffenheden worden moeiteloos gestopt met dit materiaal. Bultjes worden best wel even gelijk geschuurd met de muur. Het is een zeer sterke en scheuroverbruggende afwerking die niet te onderscheiden valt van stucwerk. Bovendien krijg je een glad resultaat dat perfect overschilderbaar is. 

RENOVLIES OF GLASVEZELBEHANG? 

In een gerenoveerde woning werd er resoluut gekozen voor glasvezelbehang om slechte muren op te kalefateren. Glasvezelbehang is verkrijgbaar in allerlei structuren en is overschilderbaar. Het brengt ook allerlei nadelen met zich mee. Het is moeilijk te plaatsen en het veroorzaakt vaak allergische reacties. Daarbovenop is het niet milieuvriendelijk. Renovlies heeft de laatste jaren de plaats van glasvezelbehang overgenomen. Het materiaal is gemakkelijker te plaatsen en kent een betere hechting. Professionele schilders zweren momenteel bij renovatievlies.

STUCWERK OF RENOVLIES?

Het resultaat van renovlies is perfect vergelijkbaar met een nieuw laagje stucwerk. Het is eveneens naadloos en zorgt voor strakke, egale muren. Het aanbrengen van renovlies is ongeveer 70% goedkoper dan het traditionele stucwerk. De werken gaan ook veel sneller en de muren zijn vrijwel meteen overschilderbaar. Andere pluspunten: renovlies is krasvaster en kan beter tegen een stootje. 

VOOR- EN NADELEN RENOVLIES BEHANG

Dankzij renovlies is het mogelijk om in een oude woning strakke, naadloze wanden te realiseren. Het is brandveilig, krimpvrij, stoot- en krasvast. Daarnaast is het de perfecte basis om muren egaal te schilderen.

Het grootste nadeel van renovlies is de relatieve onbekendheid. Veel mensen kiezen in de doe-het-zelf zaak nog vaak voor glasvezelbehang terwijl renovlies veel beter scoort op gebied van prijs, plaatsing en milieuvriendelijkheid. Renovlies is zowel geschikt voor wanden en plafonds. Naast de verschillende diktes echter is de 150 grams renovlies die de naam renovlies mag dragen. de 200 grams is puur vlies en de 120 grams en lager is te dun om eventuele oneffenheden te corrigeren. 

AFWERKING

Na plaatsing kan je renovlies schilderen met een primer of afwerkingsverf. Doorgaans zijn er maximaal 2 lagen verf nodig. Uitgaande dat het geen primaire kleuren zijn zoals rood, blauw, geel deze dekken doorgaans heel slecht en kunnen meerdere lagen nodig hebben voor een mooi egaal resultaat.

Meer Informatie
Meer Projecten